Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vetlanda om topplagens uppvaktning av kontrakterad Landström: "Det finns en klausul"

Martin Landström har ett år kvar på kontraktet med Vetlanda.
Ändå uppvaktas han flitigt av ett par svenska topplag.
– Det finns en klausul. Men vi anser att han står under kontrakt, säger Anders Freijd, sportgruppansansvarig i Vetlanda.

Annons

Supertalangen Martin Landström har blivit en av silly seasons stora snackisar. Trots att han har ett år kvar på kontraktet med Vetlanda så ska han enligt uppgift uppvaktas hårt av både Villa Lidköping och Västerås.

När Bandypuls når Anders Freijd, sportgruppansansvarig i Vetlanda, så är han fåordig om situationen kring klubbens stora framtidsnamn.

– Det finns en klausul. Men vi anser att han står under kontrakt, säger Freijd kortfattat.

Han vill inte kommentera frågan mer specifikt än så och inte heller vill han berätta exakt hur den klausul som eventuellt skulle kunna lösa Landström från kontraktet ser ut.

– Nej, jag har inga ytterligare kommentarer än så. Det är en sak mellan Vetlanda och Martin.

Bortsett från det osäkra läget kring Martin Landström har Vetlanda det gott ställt på spelarfronten. Majoriteten av spelarna från fjolårets trupp står under kontrakt, däribland tunga pjäser som Johan Löfstedt, Pontus Blomberg och Joakim Andersson.

– Vi är ganska lugna och sen har vi flera juniorer som är i träning med A-laget, sen får vi ser hur många kliver in i A-laget till hösten.

För Pluskunder: Hetaste ryktena och snackisarna – lag för lag

Målvakten Christian Boman lämnar klubben, för spel med allsvenska Tranås. Även Filip Bringe kliver ner ett snäpp i seriesystemet, till moderklubben Åby/Tjureda.

Inte heller Robin Folkesson blir kvar men var han spelar nästa säsong är oklart. Vidare står liberon Mikael Nilsson utan kontrakt.

– Vi har en dialog med Mikael, han är väl inte helt säker på vad han vill heller. Han har hus kvar uppe i Gävle, så det är väl ingenting bestämt.

Ni släppte in alldeles för mycket mål den här säsongen, siktar ni på att stärka upp försvaret?

– Defensivt har vi en kille som är med och tränar från Nässjö nu, Simon Lundström. Vi har inte löst allting med honom men målsättningen är att lösa honom nästa vecka. Sen har vi något ytterligare namn som vi jobbar på i de bakre leden.

För Pluskunder: Kontraktsläget i samtliga elitserieklubbar

Sedan en tid tillbaka har Vetlanda även kontakt med Hammarbys Jesper Jonsson, som man hoppas kunna locka tillbaka till Småland.

– Det är en etablerad näst intill landslagsspelare och han skulle vara väldigt viktig för oss för att ta ytterligare kliv och bli bland topp fyra, säger Anders Freijd.

Vetlanda är inte ensamma om att rycka i Jesper Jonsson. Hammarby vill skriva nytt kontrakt och mittfältaren pratar även med Villa Lidköping.

LÄS MER: Jonsson om Vetlanda: "Jag känner mycket för den föreningen"

Så här säger Anders Freijd om hur han ser på Vetlandas chanser att vinna kampen om Jonssons signatur:

– Vi träffade honom i förrgår. Sen har han inte lämnat något definitivt besked men han kommer att göra det inom de närmaste dagarna, hoppas vi.

Bandypuls har varit i kontakt med Martin Landström, som inte vill kommentera situationen.