Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vetlanda-stjärnan om succén i vintras, segern som vände säsongen – och Lomanov

Vetlanda satsar för att bygga vidare på förra säsongens succé. Tids nog ska laget bryta sig in bland topp fyra, enligt Johan Löfstedt. – Vi har en otrolig potential, säger lagkaptenen i en lång intervju på klubbens hemsida, där han även pratar om Vänersborgs storvärvning Sergej Lomanov Jr.

Annons

Vetlanda åkte ut i tre raka matcher i kvartsfinalserien mot SM-finalisten Villa Lidköping i vintras. Men trots att laget var chanslöst i slutspelet stod Smålandsklubben ändå för en succésäsong. Femteplatsen i tabellen var Vetlandas bästa placering någonsin i elitserien.

I en tvådelad intervju på klubbens hemsida berättar stjärnan och lagkaptenen Johan Löfstedt om den starka vintern, både individuellt (han gjorde 22 mål och 26 assist i elitserien) och kollektivt. 29-åringen pratar om den imponerande bortasegern mot just Villa Lidköping i början av januari, där Vetlanda vände 0–3-underläge till 6–4-seger efter bland annat en petstraff från Johan Löfstedt till Joakim Andersson, som en vändning på säsongen.

– De blev kanske lite chockade av det, de visste inte vad som hände och det var ett kul mål att göra i Lidköping. Sen vände vi ju matchen och fick med oss en sån jävla energi hem. Att slå ett så bra Villa på bortaplan gav oss ett enormt självförtroende, säger Johan Löfstedt till Vetlandas hemsida.

LÄS ÄVEN: Så spelas premiäromgången i elitserien nästa säsong

Nu ska Vetlanda bygga vidare med i stort sett samma trupp till kommande säsong. Till klubbens hemsida säger Johan Löfstedt att han har en ambition om topp fyra. Kanske inte vintern som kommer, men inom några år.

– Man måste titta på vad andra lag gör också och ha respekt för att det är otroligt tufft att slå sig in på topp fyra, men jag tycker vi har en otrolig potential och hela gänget brinner för att vi ska bli bättre som bandylag. Hur långt det räcker får vi se, säger han.

LÄS ÄVEN: Vetlanda-spelare uttagna i Svenne Olssons sommartrupp

Och visst har konkurrensen om topp fyra hårdnat ytterligare. 23 mil nordväst om Vetlanda finns IFK Vänersborg vars silly season saknar motstycke med ryska stjärnvärvningar som Pavel Bulatov, Nikita Ivanov och framför allt den störste av dem alla – Sergej Lomanov Jr .

– Det är nog inte alla som förstår vad som krävs för att mäta sig med den typen av spelare, säger Johan Löfstedt till klubbens hemsida.

– Han är ju så avgörande, han är alltid där och är så kraftfull så man måste ju ta honom som ett kollektiv, annars hänger du inte med.

LÄS ÄVEN: Anfallaren lämnar Vetlanda efter sju säsonger