Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vetlandas oro efter segern i Kalix – Blomberg förd till sjukhus i ambulans

Vetlanda vann klart borta mot Kalix.
Tvåpoängaren grumlades dock av en befarat allvarlig skada på Pontus Blomberg.
– Vi gläder oss åt segern tills vi vet vad som hänt, säger tränaren Jonas Claesson.

Vetlanda stod, enligt Jonas Claesson, för en av säsongens bästa matcher när laget besegrade Kalix med 6–2 på bortaplan. Men trots de två poängen var det bekymrat i Vetlandalägret efter segern.

Med knappt 20 minuter kvar att spela uppstod en situation där Pontus Blomberg visades ut för våldsamt slag och samtidigt skadade sig så allvarligt att han tvingades lämna arenan i ambulans.

Jonas Claesson berättar:

– Han kör ihop med en Kalixspelare och fastnar med knät i isen på något vis. Han är på sjukhuset och röntgas, men jag vet inte exakt vad som hände. Det såg inte ut att vara någon märkvärdig smäll, men man såg att det gjorde ont på någon. Vi får hoppas på det bästa, det är inte säkert att det är så farligt, säger Vetlandatränaren.

Men befarar ni att det är allvarligt?

– Jag kan inte uttala mig om det. Klart att de trodde det var allvarligt när han kördes till sjukan direkt i ambulans, säger Jonas Claesson, som nu riskerar att få klara sig utan Pontus Blomberg – en av lagets viktigaste spelare – en tid framöver.

– Nu vet vi inte exakt vad som hänt, men givetvis är det inte bra för oss att få honom skadad. Vi gläder oss åt segern nu tills vi vet vad som hänt.

Om den övertygande segern i norr säger Jonas Claesson:

– Det är en av våra bättre fajter för säsongen totalt sett. Kalix har tio-femtion minuter i första där vi hamnar på hälarna, men i övrigt är det vi som bestämmer rätt så väl vad som ska hända i båda riktiningarna.

 

Du har väl inte glömt att ladda ner Bandypuls app? Gör det här!