Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vetlandas tränarstab komplett – nu ska försvaret tätas: "Handlar om att hitta rätt balans"

Vetlanda släppte in alldeles för mycket mål i årets elitserie och missade slutspel.
Nu har man gjort klart med två assisterande tränare – som ska lägga fokus på just defensiven.
– Alla förstår att vi måste släppa in färre mål, säger Jonas "Skorven" Persson.

Att Patrik "Putte" Johansson fortsätter som huvudtränare för Vetlanda har varit klart i några veckors tid . Nu är det även klart vilka han får som assisterande vid sin sida.

Jonas "Skorven" Persson och Andrey Sannikov kommer att ta plats i båset. Och då läggs fokus på att styra upp defensiven.

– Vi ska framför allt rikta in oss på försvarsspelet och målvakterna. Alla förstår att vi måste släppa in färre mål, och försvarsspelet handlar om att hitta rätt balans i laget, och få hela laget att agera som en enhet, från forward till målvakt, säger Jonas Persson till Vetlandas hemsida.

Den stora Vetlandaprofilen fungerade som målvaktstränare under andra hälften av den gångna säsongen.

– Jag tyckte det fungerade bra under de två månader jag var med. Putte har en ledarstil som jag gillar, där många får vara med och bidra. Nu blir rollen lite större än att bara träna målvakterna, och det känns roligt.

"Skorven" kommer att dela på sysslan som assisterande tränare med Andrey Sannikov, även han en välkänd Vetlandaprofil. Sannikov kom till Vetlanda 2003 och som spelare blev han kvar i klubben i nio säsonger.

– Det var jättekul att se flera av matcherna den här säsongen, där de presterade ett underbart anfallsspel. Nu har vi några månader till seriepremiären och rätta till en del saker för att det ska bli ännu bättre nästa säsong, säger Andrej Sannikov om uppdraget som assisterande.

För närvarande tränar Vetlandas spelare på egen hand, i väntan på att den gemensamma försäsongen drar igång i början på april.