Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Vi bjöd upp till en rejäl kamp"

Ljusdal räckte inte hela vägen. Seriens femtelag Vänersborg blev för svåra till slut. 7–3 slutade matchen på Arena Vänersborg.
– Men de får slita för det i dag (läs lördag), säger Ljusdals tränare Patrik Larsson.

Annons

– Sista 30 minuterna i första halvlek är det bästa offensiva spel vi har haft i år, säger Patrik Larsson efter matchen mot Vänersborg.

Trots det trista i att förlora tycker han att det fanns mycket positivt att ta med sig från lördagens match.

– Vi spelade ett offensivt spel, så som vi vill spela.

En som får beröm för det är backen Johan "Bejja" Berglund.

– Han var bra i dag, och inte bara i det defensiva. Han bidrog i det offensiva, vilket är någonting vi har pratat om, att även backarna ska bidra framåt och vara kreativa. Han klev in i det på ett bra sätt, säger Patrik Larsson.

I matchens inledande minuter var det dock tufft för Ljusdal. Vänersborg fick två snabba mål. Men sen såg det ut att kunna bli en upprepning från lagens föregående möte då Ljusdal plockade in ett 0–3-underläge till 3–3, innan Vänersborg vann till följd av en domarmiss.

Med halvtimmen spelad tvingade Ljusdal hemmalaget till en time out.

– Det är ett bevis på att vi gör någonting rätt, tycker Patrik Larsson.

Det blev dock ett 3–0-mål som följde time outen, men sen lyckades Ljusdal med två fasta situationer i slutet av den första halvleken.

Johan Jansson Hydling smäller in en hörna, och Kalle Mårtensson, som var osäker på om han ville ta en straff (efter två tidigare missar) gjorde det – och gjorde det med bästa möjliga resultat. Det stod 3–2 in i pausvilan.

– Kalle var osäker, men jag tog det beslutet åt honom. Jag har fullt förtroende för honom och jag är glad att han fick sätta den, säger Patrik Larsson.

Vänersborgstränaren Stefan Karlsson håller med Patrik Larsson om matchbilden.

– Vi är lite slitna för tillfället, vi fick kämpa hårt. Vi började bättre i första, men sen släppte vi in dem i matchen och de får energi när de gör sitt hörnmål.

Han tycker matchen är en jämn historia när första halvlek tar slut.

– Men sen har de kanske tre skott på mål i andra halvlek. Vi gör ingen glimrande match direkt, men de har ingenting i andra, säger Stefan Karlsson.

Joakim Hedqvist gjorde två mål i dag – han gör ofta fler än ett mål. Skönt att ha en sådan spelare med sig?

– Det är klart. Som i dag när det står och väger på 3–2, då dunkar han in en hörna. Klart man är tacksam över att ha en sådan kille i laget, säger Stefan Karlsson.

I andra halvlek höll alltså inte Ljusdal hela vägen. Vänersborg vann med 7–3, efter att Daniel Rexin fått sätta ett tröstmål för bortalaget.

– Det är tufft att vinna mot ett topplag på bortaplan. Men de fick slita hårt för den här segern, säger Patrik Larsson.

Blev det någon kalabalik – som i senaste mötet?

– Nej, det var en lugn tillställning med fokus på själva spelet. Det känns skönt att vi många stunder gör det bra.

Nu väntar Villa på måndagskvällen. Ljusdalstruppen stannar kvar i söder och får en vilodag på söndagen som kommer spenderas med träning och teori.