Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi sänder den klassiska nattmatchen i Ljusdal: "Det kommer bli mycket nostalgi"

Natten mot lördag spelar Ljusdal och ÖSK Bandy nattmatchen i ExTe-cupen. Bandypuls är på plats och sänder live med ett långt uppsnack från 1.15.
– Jag hoppas att vi får en känsla av hur det var under cupens storhetstid, säger Bandypuls reporter Peter Axman.

TV: Se sändningen från nattmatchen här!

Sedan World Cup lämnade Ljusdal för Sandviken har Ljusdals BK jobbat för att hitta ett koncept som kan bi en fullgod ersättare.

Nu hoppas man ha gjort det. ExTe-cupen inleds på torsdagen och fortsätter till sen lördagskväll då finalen avgörs.

Den klassiska nattmatchen, som tidigare alltid spelats mellan Ljusdal och Bollnäs spelas i år mellan LBK och ÖSK, med start 02.00.

LÄS MER: Klartecken för spel i ExTe-cupen: "Isen ligger klar"

Bandypuls är på plats och känner av stämningen inför matchen med ett uppsnack som börjar redan 01:15.

– Det finns ju gott om historia mellan Ljusdal och Örebro där vi minns några kvalrysare i modern tid. Jag hoppas att vi kommer få se en liknande bandyfest som vi vande oss med under så många år då världscupen spelades på IP, säger Peter Axman som tillsammans med Leo Hägglund kommenterar matchen.

LÄS MER: LBK storsatsar på ny bandyfest i oktober: "Har funnits ett vakuum sedan cupen försvann"

Vad har du för relation till Ljusdal och världscupen?

– Det är ingen hemlighet att jag alltid stått på barrikaderna och velat se World Cup flytta tillbaka till Ljusdal, den festen och den stämningen som fanns i Ljusdal har jag inte sett än i Sandviken. Jag hoppas den här versionen kan bli en ny cupklassiker.

ExTe-cupen spelas i matcher över 2x30 minuter och åtta lag deltar.

I Ljusdals grupp spelar Gustavsbergs IF, ryska Stroitel Syktyvkar samt ÖSK. I den andra gruppen återfinns IK Tellus, AIK samt de ryska lagen Vodnik och Uralskij Trubnik.