Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Villa hårt ansatt – defensiven tog laget till final: "Ett ruskigt lag vi möter"

Johan Esplunds 3–2-mål var bandygodis av den sötare sorten.
Men det var defensiven – anförd av Martin Johansson – som tog Villa Lidköping till final.
– Det är ett ruskigt lag vi möter, säger liberon efter 6–3-segern mot Neftyanik.

Martin Johansson och hans försvarskollegor i Villa Lidköping blev hårt ansatta av ett oerhört starkt och offensivt Neftyanik.

– Ja, det kan man säga. Det är ett riktigt ruskigt lag som vi möter, men jobbar vi så här tillsammans ska det mycket till att slå oss, säger Johansson.

Villa hade fram till semifinalen släppt in sju mål på fyra matcher. Och defensiven fortsätter att imponera.

– Vi har gjort det bra under både Svenska cupen och World cup. Vi ska inte släppa in mål. Eller, släpper vi in mål så ska det kosta väldigt mycket för motståndaren.

Martin Johansson stod i fokus på flera sätt i den här semifinalen. Utöver ett gediget och svettigt jobb på liberopositionen så fick han inleda målskyttet.

På hörna, dessutom slagen från vänster, drog han in 1–0 redan i den sjätte matchminuten.

– Jag har bara gjort högermål tidigare, det är rätt håll för mig egentligen. Men det är skönt att få hål på dom där, psykologiskt viktigt.

Vad säger du annars om din match, du täcker, bryter och sliter oerhört hårt?

– Ja, det blir ju det. Dom kommer i våg efter våg och det gäller att samarbeta och täcka dom små ytorna som finns. Men vi gör det så sjukt bra, riktigt riktigt starkt.

Lite extra oroligt blev det dock när Neftyanik efter paus hämtade in 0–2 till 2–2.

– Dom gick upp och tryckte, vi hade pratat om det i halvtid om dom skulle göra det. Vi trodde inte det, eftersom dom hade en man utvisad. Då blev vi lite chockade och dom fick utdelning på det.

Villa Lidköping tog timeout för att samla styrkorna och justera vissa detaljer i sitt spel. Det lyckades man med, och Johan Esplunds eleganta mål fram till 3–2 var oerhört tungt.

Det blev dramatiskt hela vägen in i mål, det dröjde fram till tilläggstiden innan Villa kunde pusta ut. Då gjorde Daniel Andersson och David Karlsson 5–3 respektive 6–3.

Sex mål framåt, alltså. Men det är defensiven som är anledningen till att Villa Lidköping spelar final i World cup mot Västerås senare i eftermiddag.

– Så är det. Mål gör vi. Och det kommer vi alltid att göra med spelarna vi har framåt. Det gäller att släppa in så lite mål som möjligt, säger Martin Johansson.

Hur går det då, blir det andra raka titeln?

– Vi gillar inte att förlora, så det skulle väl vara onödigt att göra det nu.

LÄS MER: Daniel Andersson växlade upp när Villa vann kvarten

>>> Bandypuls liverapporterar – här kan du följa finalen i eftermiddag!

MATCHFAKTA – SEMIFINAL WORLD CUP

Villa Lidköping–Neftyanik 6–3 (2–0)

Målen: 1–0 (6, hörna) Martin Johansson, 2–0 (22) David Karlsson, 2–1 (34) Yury Shardakov, 2–2 (38, straff) Pavel Ryazantsev, 3–2 (45) Johan Esplund, 4–2 (53) Axel Ekholm, 4–3 (60+2) Pavel Riazantcev, 5–3 (60+3) David Karlsson, 6–3 (60+4) Daniel Andersson.