Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Villa krossade Vänersborg i första rivalmötet

Det var upplagt för fest i Lidköping i samband med det första kvartsfinalmötet.
Någon dramatik blev det aldrig – men visst stortrivdes hemmapubliken när Villa körde över rivalen Vänersborg och vann med hela 7–2.

Villa Lidköping stod pall för favorittrycket inför hemmapubliken i det första kvartsfinalmötet med Vänersborg. 4 532 åskådare fanns på plats för att se det första mötet mellan rivalerna.

Villa rivstartade och redan efter knappt tre minuters spel satte man 1–0 genom ett riktigt klassmål. Jesper Eriksson hittade med ett lyft fram till David Karlsson. Skyttekungen tog läckert tog ner bollen och spelade in den till Daniel Andersson, som bara hade att sätta dit bollen med ett direktavslut.

För Pluskunder: Live 21.15: Nersnack från Lidköping efter Villa–Vänesborg

Villa var överlägset under den första halvtimmen och man ökade på till både 2–0 och 3–0 genom mål av David Karlsson och 17-årige junioren Joel Broberg. Vänersborgs superstjärna Sergej Lomanov hann emellan med en reucering, innan Villa gick fram till 5–1 före paus.

I den andra halvleken var Vänersborg aldrig nära att göra match av det hela igen, utan Villa kunde istället definitivt punktera det hela. David Karlsson satte 6–1 innan Johan Esplund petade in en hörnretur fram till 7–1.

Resten av matchen blev en avslagen historia och Villa Lidköping vann till slut alltså med 7–2. Nu väntar retur i Vänersborg på lördag, i en match där Vänersborg känns piskat att vinna för att hålla liv i spänningen i kvartsfinalserien.

MATCHFAKTA

Villa Lidköping–Vänersborg 7–2 (4–1)

Målen: 1–0 (3) Daniel Andersson, 2–0 (17) David Karlsson, 3–0 (23) Joel Broberg, 3–1 (33) Sergej Lomanov, 4–1 (37) Tim Persson, 5–1 (45, hörna) Daniel Andersson, 6–1 (47) David Karlsson, 7–1 (51, hörna) Johan Esplund, 7–2 (60) Emil Viklund

Publik: 4 532