Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Villa krossat på hemmaplan – föll med tvåsffrigt: "Det får vi i ledarstaben ta på oss"

Villa blev utklassat och krossat med 10–3 av Edsbyn.
Ett resultat som ger eko i hela bandy-Sverige.
– Det får vi i ledarstaben ta på oss. Vi blev tokpassiva eftersom vi sagt innan matchen att vi skulle ligga lite lägre än vanligt, säger tränaren Johan Sixtensson.

Johan Malmqvist kallades in för att stärka upp Villaförsvaret som i nuläget saknar både skadade Tobias Backman och avstängde Martin Johansson.

Martin Andreasson flyttades in till libero.

Kanske var det därför, med en nykomponerad backlinje som Edsbyn satte upp säsongens tuffaste press? Hur som helst så gav det utdelning, och det var inte bara försvarslinjen som hade det jobbigt.

– Så är det nog, men det är inte pressen som gör att matchen blev som den blev. De gör det bra men vi måste hantera det rätt varje gång. Vi hade sagt innan att vi skulle ligga lite lägre för att inte ge dem is bakom vår backlinje, men då blev vi tokpassiva i stället, säger Johan Sixtensson, och utvecklar.

SE OCKSÅ: Edsbyn gjorde tvåsiffrigt borta mot Villa – se alla höjdpunkter här

– Edsbyn kunde åka som de ville, Svensk (Jocke) åker från straffpunkt till straffpunkt när han gör 1–1. I första är det så hela vägen oc h i andra är det liksom slut. Det blev helt fel. Det hade blivit bättre om vi valt att jaga igång matchen i stället.

– Vi straffar dem i början, men det totala försvarsspelet blev för passivt.

Liberon Martin Johansson är avstängd, hans betydelse för laget blev väldigt tydlig, eller vad tycker du?

– Det kan man ju spekulera i, han är ju en landslagsförsvarare. Men det blir ju som att vi hänger ut Andreasson (Martin), det är ju hela laget som gör det dåligt i kväll.

Edsbyn stressade Villa över hela banan och hemmapubliken har nog aldrig sett så många bolltapp och felbeslut från sitt lag under en och samma match.

Att Axel Ekholm gjorde 3–1 efter 21 minuter var inte heller något som speglade matchbilden. För efter de fyra första darriga minuterna för gästerna så var det bara Edsbyn. Hälsingelaget kom i våg efter våg och radade upp chanser framför Jesper Thimfors i Villamålet, och direkt efter 3–1 svarade Edsbyn med att gå ikapp till 3–3 på två minuter.

LÄS MER: Edling glödhet när Edsbyn knäckte Villa

Edsbyn vände och hade 7–3 i paus, och i andra kom också 8–3 tidigt genom Jonas Edling.

– Det är svårt att bryta den här matchbilden när den väl satt sig. Det blev ridå när de fick mål direkt i andra där. Vi slog i backen rejält, säger Johan Sixtensson.

KVÄLLENS OMGÅNG: Så gick det i alla matcher

Men Villatränaren är inte förvånad över Edsbyns insats – snarare tvärtom.

– Det är stor skillnad på Edsbyn i år jämfört med förra säsongen, men de fick också ett tacksamt gäng att spela mot. De är så bra som jag trott att de ska vara innan. Vi har respekt för dem. De virkar ut och in på oss som de vill idag, säger Johan Sixtensson.

LIVERAPPORT: Läs reprisen här!

Matchfakta – Elitserien

Villa Lidköping–Edsbyn 3–10 (3–7)

Målen: 1–0 (1) Daniel Andersson, 1–1 (3) Joakim Svensk, 2–1 (4) David Karlsson, 3–1 (21) Axel Ekholm. 3–2 (22) Jonas Edling, 3–3 (23) Mattias Hammarström, 3–4 (29) Oskar Wikblad, 3–5 (30) Jonas Edling, hörna, 3–6 (34) Mattias Hammarström, 3–7 (42) Jonas Edling, 3–8 (51) Jonas Edling, 3–9 (61) Joel Edling, 3–10 (88) Hans Andersson.

Hörnor: 6–12.

Utvisningar: Villa 2x10, Edsbyn 1x10

Domare: Roland Fager, Köping.

Publik: 2 701.