Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Villa-tränaren efter tappet: " Vi kunde lika gärna ha kastat in handduken"

Villa reste sig efter debaclet mot Edsbyn.
Men det räckte ändå bara till en poäng borta mot Broberg.
– Det känns som en förlust, men Hällåsen är Hällåsen, säger tränaren Johan Sixtensson.

Villa Lidköping är ett lag som inte trivs något vidare på Hällåsen i Söderhamn, då man inför fredagskvällens match endast samlat ihop en poäng under de tre senaste åren.

Nu slutade den svängiga matchen mot Broberg 5–5 – men Johan Sixtensson hade svårt att riktigt glädja sig åt poängen.

– Det kan jag inte just nu. Inte när vi först hämtade i kapp ett 1-3-underläge och sedan ledde med 5–3 med bara sju minuter kvar, säger han.

Vad var det då som hände med Villa i slutet av matchen?

När Jesper Eriksson gjorde 5–3 i den 81:e minuten såg Villa ut att ha kopplat segergreppet.

Men det försvann lika snabbt när Broberg replikerade med två mål på mindre än två minuter.

– Egentligen borde vi kunna spela av den bättre, speciellt som det kändes att Broberg var trötta. Men istället ville vi göra 6–3 och vi kände att vi var inne i ett rus någonstans.

– Vi gav tillbaka matchen. Irriterande. Men när jag får landa i det är ändå en poäng på Hällåsen helt okey.

Det var många frågetecken för Villa inför säsongens första bortamatch. Johan Sixtensson brottades fortsatt med försvarsproblem när både Martin Johansson (avstängd) och Tobias Backman (skadad) återigen saknades. Dessutom var målvakten Jesper Thimfors kvar hemma i Lidköping i väntan på att bli pappa igen.

Och i minnet fanns också kraschen i onsdags som slutade med 3–10 i baken mot Edsbyn på hemmaplan.

– Vi har varit i en svacka och det tog nästan 60 minuter innan vi började komma ur den. Det här var ändå ett steg i rätt riktning, säger Sixtensson.

– Framför allt att vi var där och verkligen ville driva på det. För så som vi mådde efter matchen mot Edsbyn kunde vi lika gärna ha kastat in handduken vid 1–3. Men då gjorde Jon (Karlsson) några fana räddningar.

LÄS MER: Villas försvar ska resa sig på Andreassons mardrömsarena

MATCHFAKTA

Elitserien

Broberg–Villa Lidköping 5–5 (2–1)

Matchfakta: 1–0 (5) Jonas Nygren (Jesper Öhrlund), 1–1 (8) Daniel Andersson, hörna (Jesper Eriksson), 2–1 (34) Jonas Engström, 3–1 (49) Martin Söderberg (Vadim Arkhipkin), 3–2 (65) David Karlsson, hörna (Jesper Eriksson), 3-3 (70) David Karlsson, 3–4 (80) Johan Esplund, 3-5 (81) Jesper Eriksson, 4–5 (84) Martin Söderberg, 5–5 (87) Jonas Engström (Robert Dammbro).

Hörnor: 8–8.

Utvisningsminuter: 20–30

Domare: Valdemar Olsson.

Publik: 1 087.