Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Villa vann – men otäcka skadan på målvakten oroar: "Det såg inte jättebra ut"

Jon Karlsson har varit svårt skadedrabbad under de senaste åren.
Nu kan Villa-målvakten ha drabbats av ett nytt bakslag.
– Det kan vara en fraktur, säger tränaren, som fick se Jon Karlsson lämna isen på bår i 10–4-segern mot Tillberga.

Tillberga orkade streta emot Villa i en knapp halvlek. Sedan gick hemmalaget från 3–3 till 5–3 i slutminuterna av första halvlek. Efter paus gled Villa sedan ifrån ytterligare med fem raka mål innan Rinat Shamsutov fastställde slutresultatet 10–4 på tilläggstid.

Två poäng och allt frid och fröjd i Villa? Nej, inte helt. I den 37:e minuten kolliderade målvakten Jon Karlsson med bortalagets Niklas Eriksson i vad som liknade en misstänkt straffsituation efter ett lyft mot Tillbergaanfallaren.

– Han går ut och Niklas Eriksson ska ta emot en boll felvänd. Han kör på Eriksson och får honom över sig, beskriver Villa-tränaren Johan Sixtensson.

Smällen blev våldsam och Jon Karlsson blev kvar liggande på isen. Målvakten försökte resa sig, men föll då ihop på nytt. Han lämnade sedan isen på bår.

– Vi vet inte vad det är. Det är en kraftig smäll och han hade ont i käken, nacken och foten. Framför allt foten, det andra gick nog över. Vi väntar på besked från röntgen, det kan vara en fraktur eller stukning. Men han hade väldigt ont, säger Johan Sixtensson.

– Det gick inte att stödja på foten över huvud taget, och då är foten ändå i ett bra paket med sådana skridskor på sig. Han hade väldigt ont när han låg på båren här i korridoren också. Jag hoppas innerligt att det inte är för allvarligt, då är det tredje skadan på två år som kan bli långvarig.

De senaste åren har Jon Karlsson haft svåra problem med en handskada. Det är först i höst som han kunnat utmana Jesper Thimfors om förstaplatsen mellan stolparna.

– Han har varit jättebra och krigat för att komma tillbaka. Men det här såg inte jättebra ut, säger Johan Sixtensson, som trots skadan på Jon Karlsson ändå var lättad över två poäng mot Tillberga efter en tuff Villaperiod.

– Vi slog i backen mot Tellus och Edsbyn, men efter 60 minuter mot Broberg började vi klättra upp på vägen igen. Det är klart det är skönt att vinna den här matchen, samtidigt som man var lite frustrerad när det stod 3–3. Det hade kunnat stå 8–3 i paus medan deras mål är mycket skitmål. I andra halvlek är det ingen diskussion över huvud taget, säger han.

MATCHFAKTA – ELITSERIEN

Villa Lidköping–Tillberga 10–4 (5–3)

Målen: 1–0 (3) Martin Andreasson, 1–1 (17) Måns Engström, 2–1 (27) Johan Malmquist, 3–1 (28) Daniel Andersson, 3–2 (30) Kim Barklund, 3–3 (33) Kim Barklund, 4–3 (43) Joel Broberg, 5–3 (45) David Karlsson, 6–3 (51) Tim Persson, 7–3 (56) Daniel Andersson, 8–3 (74) David Karlsson, 9–3 (78) Jesper Eriksson, 10–3 (79) Daniel Andersson, 10–4 (90) Rinat Shamsutov.

Hörnor: 8–7.

Utvisningar: Tillberga, 3 x 10.

Publik: 2 184.

Domare: Niclas Skog.