Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Villas försvar ska resa sig på Andreassons mardrömsarena: "Får sikta på att bara släppa in nio"

Martin Andreasson inledde matchen som libero – och avslutade den som högerback.
Frågan är hur Villa komponerar ett stukat försvar mot Broberg?
– Jag hoppas att jag är där jag är minst i vägen, säger Andreasson.

Med Martin Johansson avstängd och Tobias Backman långtidsskadad så har Villa Lidköping tvingats att stuva om rejält i försvaret.

Mot Edsbyn kraschade laget totalt. Tio insläppta mål, i den hittills största förlusten i Sparbanken Lidköping Arena.

– Klart att vi saknar både Johansson och Backman i en sån här match, när man känner att det inte känns bra. Inte ens när vi leder med 3–1 känns det som det borde, det är oroligt hela tiden, säger Martin Andreasson och fortsätter.

– När jag, Johansson och Backman spelar finns det en grund att luta sig mot, vi har spelat ihop så länge. Nu gjorde det inte det, och det gjorde oss ännu mer osäkra. Vi är osäkra i positionsspelet.

LÄS MER: Villa krossat på hemmaplan: "Det får vi i ledarstaben ta på oss"

Själv fick han inleda matchen som libero, innan han i den andra halvleken flyttades ut på den för honom numera tryggare positionen som högerback.

– Det optimala är att jag spelar högerback, det har jag gjort så länge. Hade du frågat för två år sen, innan jag kom till Villa hade jag mest spelat libero, så hade det kanske varit annat. Men nu har jag varit ifrån det så pass länge, det är högerback jag ska vara eftersom vi ska spela med Johansson som libero.

Vem som spelar libero mot Broberg, om det blir han själv eller Ludvig Johansson, visste Martin Andreasson inte på torsdagseftermiddagen.

(UPPDATERING FREDAG: Johansson startar som libero)

– Det är upp till tränarna att analysera vad som fungerar bäst. Jag hoppas att jag är där jag är minst i vägen för oss och mest i vägen för motståndarna.

Hur ska ni studsa tillbaka från den där mardrömsmatchen mot Edsbyn?

– Vi får väl sikta på att bara släppa in nio. Nej, jag vet inte riktigt, men det kändes som att vi slog i botten nu. Vi har känt oss lite på väg ner efter cuperna på försäsongen, det har varit lite energifattigt och vi kom väl undan rätt schysst i premiären mot SAIK.

Martin Andreasson hoppas såklart på ett lyft mot Broberg. Detta på Hällåsen, en arena som han själv har pekat som den värsta att spela på. "Det är blåsigt, Broberg är starka där och jag är ofta dålig där", sade han i Bandypuls stora spelarenkät inför säsongen .

– Det finns bara en väg att gå nu, vi får försöka vända vår form. Vi måste visa lite mer stolthet och arbeta för varandra. Man får dåligt samvete för vår hemmapublik för hur det såg ut senast.

LÄS MER: Oväntade comebacken – Villas trotjänare är tillbaka

Han höjer dessutom ett varningens finger för fredagskvällens motståndare.

– Vi får vara ödmjuka inför det, Broberg är fullpoängare med två starka bortasegrar och en stark insats i World cup. Det känns som att vi är jäkligt glada om vi kammar hem en vinst där uppe, säger Andreasson och avslutar.

– Vi måste tillbaka till det som vi har byggt upp det senaste året.