Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Villas klubbchef svarar på kritiken: "Det är inte vi som velat flytta matchen"

Villa Lidköpings extra hemmamatch i elitserien rör upp känslor.
Här svarar klubbchefen Jonas "Sparris" Johansson på kritiken.
– Jag har full respekt för att alla inte gillar beslutet, men det är inte vi som velat flytta matchen, säger han.

Tellus hemmamatch i den sista elitserieomgången har flyttats från Zinkensdamm, där även Hammarby har hemmamatch, till Lidköping på Tellus eget initiativ. Det offentliggjordes för några dagar sedan, vilket upprör Sandvikens klubbdirektör Pär Söderlund. Han menar att det gynnar Villa Lidköping, som kan skaffa sig bättre målskillnad tack vare hemmafavören och att det mycket väl kan avgöra den jämna elitserien. Han var också kritisk mot att Sandviken och övriga klubbar inte hade fått vara delaktiga i beslutsprocessen.

LÄS MER: SAIK:s klubbdirektör rasar mot Villas extra hemmamatch: "Kan avgöra hela serien"

– Jag har full respekt för att mina kollegor tycker att det är ett konstigt beslut och att de borde fått informationen på ett bättre sätt. Men det är nästan så man vill få det till att det är vi i Villa som flyttat matchen, och så är det ju inte. Vi har inte haft någon del i det, vi är kallade till bortamatch i Lidköping och tänker infinna oss där, säger Villas klubbchef Jonas Johansson.

– Sen känns det såklart kul att kunna bidra till en fantastisk serieavslutning för Tellus, både publikt och ekonomiskt. Det hade inte blivit mycket till intresse om matchen spelats i Katrineholm, Uppsala eller Örebro.

Hur funkar det rent praktiskt?

– Det enda Tellus frågat oss om är om de får använda våra funktionärer, och det har vi sagt ja till om de också täcker våra kostnader för det. Tellus får stå för alla kostnader, men får också tintäkter, säger Villa Lidköpings klubbchef.

Vad säger du om den eventuella fördel ni får genom att spela hemma?

– Ja, det blir ju ett väldigt hypotetiskt resonemang. Men om det är så att vi behöver göra fyra-fem mål extra för att vinna serien behöver det inte vara någon fördel att vi spelar i Lidköping. Det vet alla som håller på med idrott att det kan vara en extra press att spela inför hemmapublik när man måste gå ut och göra mål.

Tycker du det är småaktigt av Sandvikens klubbdirektör att ta upp det?

– Nej, det tycker jag inte. Som jag sa, jag har full respekt för att mina kollegor tycker det är konstigt och har åsikter. Men samtidigt säger han att de förmodligen sagt ja om de fått beskedet tidigare och då kanske det inte är en så stor grej ändå.

LÄS MER: Tellus flyttar hemmamatch till Lidköping: "Extra kul att kunna hjälpa"