Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Villas trotjänare gör oväntad comeback – Johan Malmquist tillbaka för tre matcher: "Riktigt kul"

Johan Malmquist tackades av i Villa i samband med elitseriepremiären för drygt en vecka sedan.
Men redan på onsdagskvällen är han tillbaka och gör oväntad comeback i elitserien.
– Jag är inte orolig. Jag vet vad jag kan och lite rutin finns där, säger Johan Malmquist till NLT.

Johan Malmquist tackade för sig i Villa efter SM-finalen i våras.

Inför elitseriepremiären mot Sandviken fick han blommor för sina 200 matcher i Villa, men den stora avtackningen uteblev.

– Det skulle varit en avtackning med video och grejer också, men den uteblev. Då började jag ana något, säger Johan Malmquist till NLT.

Efter finalen i våras valde han att bryta kontraktet med klubben, trots att ett år återstod. Hans plan var istället att spela i allsvenskan med Nitro/Nora den här säsongen.

Ett tillägg kring långtidsskador gör dock att Villa har möjlighet att kalla tillbaka trotjänaren, och i och med Tobias Backmans diskbråck och Martin Johanssons avstängning ansluter Malmquist nu för tre matcher i elitserien.

LÄS OCKSÅ: Esplund skadad – efter att ha skruvat möbler: "Det är lite sjukt"

– Jag har kört tre ispass med Villa och något med Nitro, och har också kört på med fysen hela sommaren så jag är inte orolig. Jag vet vad jag kan och lite rutin finns där, säger Malmquist angående formen, och lovar att sikta in sig på ett hörnmål innan han lämnar klubben igen.

– Haha, inget hörnmål på två matcher. Det ska vi ändra på i morgon (onsdag), någon hörna ska jag sätta. Det ska bli riktigt kul.

Malmquist är inkallad för matchen mot Edsbyn på onsdagen, på fredag mot Broberg och nästa tisdag mot Tillberga.

LÄS OCKSÅ: Villas motor och retsticka: "Det vore tråkigt att bli ihågkommen som en idiot"

När Villa mötte Tellus senast fick talangen Elias Gillgren chansen i laget. Han finns dock inte med på onsdagen.

– Det måste finnas en vettig balans när det gäller att spela in de yngre. Elias kommer att få fler chanser men vi ska komma ihåg att det är skillnad på att möta Edsbyn och Tellus. Det känns jättebra att få in Malmquist med sin rutin och krigarhjärta. Samtidigt är detta över tre matcher tills Martin Johansson är tillbaka, säger Villatränaren Johan Sixtensson till NLT.

SE OCKSÅ: Följ Villa Lidköping–Edsbyn här