Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Villastjärnan Daniel Andersson slutar – hyllas i hela bandy-Sverige: "Det har varit en ära"

Daniel Andersson lägger skridskorna på hyllan.
På måndagen hyllas Villastjärnan i sociala medier av flera stora bandynamn.
"Bandyn och Villa har sorg i dag", skriver ikonen Magnus Muhrén på Twitter.

Vid 01-tiden natten mot måndag kommunicerade Villa Lidköping via sin hemsida att Daniel Andersson – med tre VM-guld, ett SM-guld (med Edsbyn), ett Svenska cupen-guld och in individuell utmärkelse som Årets man 2013 på meritlistan – slutar.

Efter hans besked om att lägga av hyllas 33-åringen, som tillhör bandyns gyllene generation 1983, runt om i bandy-Sverige. Flera kända profiler har uttryckt sina känslor på Twitter. Här är ett axplock.

Alexander Mayborn, IFK Vänersborg

"Så många gånger jag mött @Anderssons83 och tänkt "hur f*n lyckades han med det där". Vilken bandyspelare! Du är värd varenda hyllning."

Magnus Muhrén, bandyikon och före detta assisterande tränare i Villa Lidköping

"Bandyn och Villa har sorg idag då @Anderssons83 en av de största lirarna någonsin slutar. Ibland är det så lätt att göra mål Daniel..."

Johan Sixtensson, tränare i Villa Lidköping

"Allt är sagt,allt är skrivet @Anderssons83 Haft dig som min lagkompis,som min spelare..är glad att få fortsätta ha dig som vän! Kärlek #83"

Jesper Eriksson, Villa Lidköping

"Du var en av anledningarna till att jag ville spela i Villa. Många bråk, många skratt och många tårar. Det har varit en ära."

Ari Holopainen, finsk världsmästare 2004 och nybliven tränare i IFK Vänersborg

"Tack Danne! Fantastisk bandyspelare och människa"

Johan Esplund, Villa Lidköping

"Ingen är ledsnare än jag. Vi har haft många fina år tillsammans. Kommer sakna dig på plan, men som tur är har jag kvar dig som bästa vän"

David Karlsson, Villa Lidköping

"Det har varit en ära #83 du kan glädjas åt en fantastisk karriär och kan vara lugn, jag och espen (Johan Esplund, reds anm.) jobbar vidare med att få domsluten på vår sida"

Robin Sundin, Hammarby

"Fäller en tår i Mexico när en fantastisk lirare väljer att lägga grillerna på hyllan @Anderssons83 hade hoppats kampa nån säsong till champ!"

Daniel Mossberg, Sandviken

"Danne A. Värdens bästa bandyspelare ska sluta. Jag säger till mina grabbar Danne han kan flytta kroppen som en katt. Se och lär. Du är bäst"

Christoffer Edlund, Sandviken

"@Anderssons83 du kommer vara saknad. Va stolt över din fantastiska karriär #king"

Gripen Trollhättan, som spelar allsvenskt nästa år efter att ha misslyckats i elitseriekvalet, twittrar från sitt officiella konto:

"Bandyvärlden bugar, tack för att vår publik fick se dig (även om de innebar förlust för oss) @Anderssons83 #artist"

Bandypuls har sökt Daniel Andersson, som har avböjt en intervju så här nära inpå sitt besked att lägga av.