Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Villatränarens ilska mot förbundet – kritisk mot VM-upplägget: "Skit i ryssarna"

Villa Lidköping har häng på förstaplatsen och har två topplag kvar att möta.
Men först ska VM i Ryssland och Kina avgöras – något som förstör säsongsavslutningen, menar tränaren Johan Sixtensson.
– Det är fegt och fel av förbundet att gå med på det, säger han till Nya Lidköpings-Tidningen.

Årets elitserie går in i ett dramatiskt slutskede.

Med tre omgångar kvar att spela ligger Villa Lidköping på delad tredje plats med Edsbyn och bara två poäng upp till serieledande Sandviken. Där emellan skiljer det bara en ynka poäng upp till Hammarby.

Att påstå att Villas matcher mot just Edsbyn och Hammarby kommer bli viktiga behöver man därför inte vara en expert för att säga.

– Jag tycker det är bra att vi har Edsbyn och Hammarby på bortaplan. Man kommer in i det höga tempot inför slutspelet samtidigt som vi kommer att få slåss för poängen. Det är något som man har med sig in i kvartsfinalen, säger Villas tränare Johan Sixtensson till Nya Lidköpings-Tidningen.

Innan allt avgörs väntar dock ett 17 dagar långt VM-uppehåll. En säsongsplanering som får Villas tränare Johan Sixtensson att se rött.

– Jag tycker inte att VM ska ligga mitt i säsongen. Vi pratar om att vara rädda om vår egen sport och så skyddar vi den inte från ryssarna, utan låter dem styra allt, säger han och fortsätter:

– Det är fegt och fel av förbundet att gå med på det. Skit i ryssarna och stå över VM. Det är vad jag tycker och det står för.

SE OCKSÅ

Sju poäng av Martin Karlsson i Villas uppvisning hemma mot Motala – se höjdpunkterna här

Här är matcherna som Bandypuls sänder exklusivt från bandy-VM

► Följ VM med Bandypuls – ställ dina frågor inför mästerskapet här

Bandypuls omdömen – spelare för spelare: "Största vinnarskallen i svensk bandy?"