Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VSK är bäst i världen – och spelar Sveriges roligaste bandy: "Samtidigt viktigast att vinna"

VSK har röstats fram till laget i elitserien som spelar mest attraktiv bandy. Tränaren Michael Carlsson gissar varför.
– Vi går framåt med mycket folk och funderar inte så mycket, säger han.

223 spelare och ledare har svarat i Svenska bandyförbundets enkät inför elitseriepremiären. Då röstades VSK fram till det lag som spelar roligast bandy.

Grönvitt knep titeln med hela 26 procent av rösterna. Därefter följde Sandviken på 20 procent och Villa Lidköping på 19 procent, innan hoppet ner till fyran Vetlanda med sina sju procent var större.

– Vi spelar på många spelare i varje anfall och går framåt med mycket folk. Vi funderar inte så mycket och vi spelar en frejdig bandy, säger Michael Carlsson.

Skulle du kalla VSK för ett publikfriande lag?

– Jag tycker att vi spelar en rolig bandy och det tycker supportrarna också. Samtidigt är alltid det viktigaste att vinna matcher, säger Carlsson.

VSK-mittfältaren Mikael Olsson utvecklar resonemanget:

– Alla i laget är bra tränade och därför kan vi spela som vi gör: en rak bandy där vi bara pumpar på. Det kanske kan se enkelt ut, men det krävs bra fysik också.

VSK är Mesta Mästare i Sverige med 20 SM-guld. Och har vunnit World Cup sju gånger tack vare förra helgens guld – vilket innebär att man är bäst i världen någonsin.

– Det är klart att vi är glada för det. Jag tycker att vi gjorde en riktigt bra helg där vi vann samtliga matcher. Nu stoppar vi det i ryggsäcken eftersom att det är dags för ny tävling, säger Carlsson.

På fredagen spelar VSK elitseriepremiär borta mot Sandviken. Stjärnspäckade Saik förlorade sin "smygpremiär" mot Villa Lidköping med 0–5 – men tippas i den absoluta tabelltoppen.

För VSK:s del börjar skadeläget ljusna efter att det stundtals under World Cup såg mörkt ut. Enbart Ted Bergström och Patrik Sjöström är osäkra till spel.

– Ted kommer inte att spela. Han har dock börjat gå på is, väldigt försiktigt, under den här veckan och det är vi så klart väldigt glada över. "Putte" Sjöström får vi se hur det blir med. Han kanske kan spela på fredag, säger Carlsson.