Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VSK:s storstjärna drog på sig ledbandsskada två dagar innan elitseriepremiären

Under måndagskvällen tränade VSK Bandy Dam sin näst sista träning inför premiären borta mot Hammarby. Då klev Matilda Plan av isen med en skada.

– Det var en situation när vi körde två-mål på uppvärmningen, jag ramlade och skulle ta emot mig och hamnade konstigt med handen. Jag kände inte direkt då att det var något allvarligt, säger Matilda Plan efter träningen.

Men efter ett besök på akuten visade det sig att Plan hade en spricka i knogen och att ett ledband låg snett. Bandystjärnan var även tvungen att genomgå en operation under onsdagsförmiddagen.

– Operationen gick rätt fort. Nu ska jag ha gips i 3-4 veckor och får inte belasta handen på tre-fyra månader, men med det sista får vi se hur det blir.

Nu missar Plan elitseriepremiären mot Hammarby IF på Zinkensdamms IP i Stockholm under onsdagskvällen. Men hon kommer att vara på plats.

– Det är jättetråkigt, men så kan det gå. Jag får vara med på sidan och peppa och stötta laget. Håller vi defensiven och inte bjuder på för mycket så kommer det gå bra. Vi kommer få in något mål och då kommer Hammarby bli stressade.