Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VSK visar tecken på frustration – men Carlsson är inte orolig: "Vi måste vara lite kallare i skallarna"

Fem poäng på sex matcher.
VSK har inte inlett säsongen som man hade hoppats, och spelarna har börjat se något frustrerade ut.
Men Michael Carlsson är lugn.
– Just nu kanske vi inte är bättre än tabellen visar, men Elitserien slutar inte förrän i februari och då vill vi att det ska se annorlunda ut, säger VSK-tränaren.

Säsongsstarten går fortsatt trögt för VSK.

Under tisdagskvällen kom nästa missräkning i raden för laget, när man endast fick med sig en poäng borta mot nästjumbon Gripen. Och den senaste tiden har också vissa tecken på frustration börjat märkas av hos spelarna på isen.

LÄS ÄVEN: Inblandad i två mål – ändå blev comebacken en besvikelse för Bergström

Under matchen mot Bollnäs blev det bråkigt i matchens slut, och mot Gripen sumpade man möjligheten att forcera för ett segermål genom att dra på sig tre utvisningar på kort tid under matchens sista minuter.

– Det är klart att jag inte är nöjd med det. Man vinner inga matcher från båset. Samtidigt så var det någon situation där som var lite frustration, det blir lite felbeslut när man jagar och inte får utdelning. Vi måste vara lite kallare i skallarna, säger VSK-tränaren Michael Carlsson.

Känner du någon oro för att andra lag börjar tycka att de kan få er frustrerade enkelt?

– Nej, utan jag skulle säga att det är helt upp till oss själva att vara förberedda för match. Det är upp till var och en att stå emot det, det är bara vårt eget ansvar.

LÄS ÄVEN: Så förklarar spelarna bråket mellan VSK-Bollnäs

Spelmässigt är det kanske framför allt produktionen som har saknats i laget. Man var spelförande både mot Bollnäs och Gripen, men lyckades ändå inte göra mer än fyra mål.

– Det behövs lite mer beslutsamhet när vi väl kommer till de lägena, lite mer skita ner sig-inställning.

Varför tror du att den inställningen har saknats?

– Det kan ju bero på olika saker naturligtvis. Jag tror vi försöker allt vad vi har, men det kommer inte av sig självt. Man måste sätta sig i position så att man får ut allting för att lyckas.

Finns det en mättnad i laget?

– Nej, jag tror inte det finns någon mättnad sådär. Under varje säsong kommer det någon period med en formsvacka, vi har haft det tidigare och det kommer att hända kommande säsonger också. Man ser att de lagen som går bra under början av Elitserien kanske inte gick så bra på försäsongen, då vi var uppe på en hög nivå.

SE ÄVEN: Stort spelarbråk mellan Västerås och Bollnäs – se hela förloppet här

Någon större oro för VSK:s svaga resultat under säsongsinledningen finns det dock inte hos Carlsson ännu.

– Det är klart att man börjar fundera, liksom, vad är det nu? Samtidigt så är jag som tränare ganska lugn. Vi försöker titta, göra bra träningar, och förbereda killarna så mycket som möjligt för match. Inget kommer att försvinna på ett par veckor. Vi är inte där nu och vi får titta på det klarsynt. Just nu kanske vi inte är bättre än tabellen visar, men Elitserien slutar inte förrän i februari och då vill vi att det ska se annorlunda ut.