Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Wasbergs räddningar håller Broberg kvar i cupen: "Det är ju svettigt alltså"

Broberg besegrade Edsbyn och har god chans på slutspel i World cup.
Det kan man tacka Dennis Wasberg för – som svarade för några matchavgörande räddningar.
– Vi ska vara glada att vi är med efter första, säger den rutinerade målvakten.

Broberg behövde vinna för att inte hoppet om slutspel skulle försvinna i World cup. Laget hamnade dock i underläge med 0–1.

Men siffrorna i paus hade kunnat vara större – om det inte vore för Dennis Wasberg.

– Det är kul att få göra lite räddningar så här på försäsongen och det är inga isvärmningar. Det var i princip vinna eller försvinna, så det är skönt att känna att man har en viktig match imorgon också, säger Brobergsmålvakten.

Inom loppet av bara ett par minuter stod han för ett par riktigt svettiga ingripanden. Först avvärjde han Tuomas Määttäs friläge, och kort därpå var det Jonas Edling som kom helt ren.

Wasberg klarade båda.

– Jag tycker att Edsbyn gör en bra match och vi ska vara glada att vi är med efter första halvlek.

Efter paus vände Broberg genom mål av Robert Dammbro och Adam Wijk. I slutet drog Broberg på sig en rad utvisningar, och Edsbyn pressade hårt.

– Vad har vi? Sju man på banan eller något? Då är det ju svettigt alltså. Det känns nästan som ett powerplay, som om det vore två mot fem i hockey. Det är klart att det osar och dom trycker på.

LÄS MER: "Vi ska inte torska mot Broberg någon dag i veckan"

Efter segern Broberg ett gyllene läge att ta sig vidare till slutspel. Inför den sista omgången står man på två poäng, lika många som Edsbyn i grupp A.

Broberg möter Dynamo Moskva i den sista gruppspelsmatchen, medan Edsbyn ställs mot Västerås.

– Det är klart att vi har ett ganska bra läge och god chans att vinna mot Dynamo om vi gör det vi ska, säger Dennis Wasberg.

I slutet på matchen hamnade han dessutom i en dispyt med Edsbyns Joakim Svensk, efter en situation där Robin Redin fallit till isen i smärtor efter en duell med just Svensk.

Och efteråt skickade Wasberg en passning till Edsbynspelaren.

– Jag kan tycka att det är mycket efterslängar på honom generellt sett. Om Fryklund får mycket skit för att han höll på förut så har Jocke tagit över det.

MATCHFAKTA – WORLD CUP

Edsbyn–Broberg 1–2 (1–0)

Målen: 1–0 (25) Daniel Liw, hörna, 1–1 (34) Robert Dammbro, 1–2 (41) Adam Wijk.