Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Westh längtar efter nytt publikdrag på Sävstaås: "Kanske kommer det mot Villa"

Andreas Westh har inlett sin 19:e a-lagssäsong i Bollnäs.
Men han saknar trycket från förr på Sävstaås.
– Man minns när det var jäkligt mycket folk på "Åsen" och det är så man vill ha det, säger han inför kvällens toppmöte med Villa.

TV: Se höjdpunkterna från onsdagens möte mellan Gripen och Bollnäs

Tabelltrean Bollnäs övertygar i elitserien. Inför kvällens toppmöte med serieledande Villa har laget fyra raka segrar och bara en förlust på de åtta första matcherna.

Sedan kryssmatchen hemma mot Hammarby har laget gjort 26 mål på Västerås SK, Broberg, Kalix och senast Gripen Trollhättan. Efter den tröga hösten fortsätter formkurvan att stiga.

– Vad det beror på är svårt att ta på, men vi har spelat en hel del matcher och har fått träna lite mer på stor bana. Vi har haft usla förhållanden, det är inget snack om det. Det har mest varit 30-45-minuterspass, längre har inte isen hållit, säger Andreas Westh.

– Nu har man fått träna ikapp och det är bidragande till formen. Bara att få vara hemma i Bollnäs och träna och vara i det egna omklädningsrummet, det blir mer på riktigt då.

LÄS ÄVEN: Westh uttagen i Veckans lag på Bandypuls

En annan bidragande orsak till Bollnäs framgångar så här långt är Patrik Nilssons (16 mål) och Christian Mickelssons (tio mål) leverans i offensiven. Av totalt 43 har anfallsduon gjort 60 procent av målen. Framför allt har nyförvärvet från SAIK haft en omedelbar effekt på laget.

– Nilsson älskar att göra mål. Det är viktigt för honom, och det är utmärkande för en forward som gör mycket mål. Han är unik och kan bomba från halvdistans, och då är det svårt för motståndarna att veta – ska de kliva upp eller sjunka? Så Nilsson har betytt mycket, men Mickelsson har också varit bra. Det är två olika forwardstyper som matchar varandra bra och som gör oss mer svårlästa, säger Andreas Westh.

TV: Se målen från när Bollnäs slog Broberg i första hälsingederbyt

Väderprognoserna inför kvällens match på Sävstaås skiftar, men mycket tyder på att det blir regnstänk och någon plusgrad. Given fördel för Bollnäs mot inomhuslaget Villa? Andreas Westh är tveksam.

– Vi borde ju dra nytta av det, men samtidigt tror jag inte att Villa bryr sig om det är bra eller dålig is. De kommer vara här för att göra en jävla bra match. Man tränar inte på att bollen ska studsa här och där, så vi hoppas på bra förhållanden. Det ska bli jävligt roligt att möta Villa, och publiken är värd en bra match och bra förhållanden.

LÄS ÄVEN: Ligachefen om onsdagens usla publiksiffror

Det har pratats en del publiksiffror de senaste dagarna. Hur upplever du läget på Sävstaås?

– Man är ju uppväxt här och har spelat så länge, så man minns när det var jäkligt mycket folk på "Åsen" och det är så man vill ha det. Visst tycker jag att det glappar lite tomt ibland nu, och det är inte som det har varit.

– Jag vet inte vad det är, om det är tätt med matcher eller om andra saker drar, men det är synd för man vill ha lite mer tryck. Kanske kommer det i kväll mot Villa på en fredag. Arenan är mytomspunnen och Sveriges bästa utomhusarena tycker jag, så folket borde komma så att det blir drag, säger Andreas Westh.

LÄS ÄVEN: Bäckman om Bollnäs rollspelare: "Han retar gallfeber på motståndarna"