Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Westh om säsongen som väntar – och guldchansen: "Inte riktigt där ännu"

Bollnäs går in i säsongen med höga förväntningar.
Men med drygt en vecka kvar till premiären erkänner nu lagkapten Andreas Westh.
– Vi har kapacitet att gå väldigt långt. Men vi är inte riktigt där ännu, säger han.

Bollnäs har rustat rejält under sommaren, med anfallaren Patrik Nilsson som det tyngsta nyförvärvet. Då gav också klubbchefen Robert Lindgren en tydlig signal att förra säsongens semifinallag vill vara med och fightas om guldet den kommande säsongen.

LÄS MER: Anfallsstjärnan klar för Bollnäs

– Vi har ett bra lag med många spetsspelare som har landslagsmeriter. Och vi har kapacitet att gå väldigt långt. Kanske hela vägen också, säger Andreas Westh.

– Då gäller det att få ihop det, både offensivt och defensiv. Men vi är inte riktigt där ännu.

I World cup, som spelades i helgen, blev Bollnäs – precis som förra året – utslaget redan efter gruppspelet.

– Vi ville göra det bättre så klart. Nu har vi istället fått sätta oss ner och snacka om vad vi behöver förbättra. Och det behöver inte betyda så mycket. Men samtidigt var det ett kvitto på vad vi befinner oss just nu.

Under onsdagen var det dags för tränarna och spelarna från de 14 elitserielagen att träffa media på den årliga upptaktsträffen inför elitseriepremiären.

Joakim Forslund gjorde Andreas Westh sällskap på Tele2 Arena i Stockholm.

– Det har varit lite upp och ner. Vi har inte hittat balansen i spelet. Men vi har en hög medelålder i laget med några "slow starters". Jag är inte orolig, säger Bollnästränaren.

LÄS MER: Tränarna överens – tre lag gör upp om SM-guldet

Åtta av elitserietränarna tippade att Västerås tar sitt tredje raka SM-guld. Villa Lidköping fick tre tips, precis som Sandviken. Bollnäs valde – precis som Villa – att tona ner förväntningarna och trodde inte på sig själva som ett finallag.

– Vi har en hög målsättning. Men det är svårt. Jag har ännu inte vunnit SM-guld, säger 38-årige Westh som ser fram emot den 20:e raka elitseriesäsongen.

– Åren går fort. Men det är fortfarande lika roligt och kroppen känns bra. Jag är sugen på mer.

Många påstår att årets elitserie är den bästa någonsin. Håller du med?

– Det bör det vara. Samtidigt om man backar tillbaka elva tolv, tretton år fanns det också många ryska spelare som Sergej Obuchov och Valeri Grachev. Då var även alla svenska spelare samlade i elitserien. Men det är absolut den bästa elitserien på väldig väldigt länge, säger Andreas Westh.

Bollnäs avslutar på söndag sitt försäsongsmatchande med ett genrep borta Sirius.

LÄS MER: Nilsson om nya smällen mot fingret: "Har i stort sett ingen rörlighet alls"

LÄS MER: Bandypuls storsatsning fortsätter – så bevakas elitserien kommande säsong