Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Wikblad efter Edsbyns sagolika vändning: "Trodde hela tiden på det"

Med knappa kvarten kvar mot Sandviken dundrade han in 8–7 från nära håll.
Därefter drog Edsbyn ifrån och släppte aldrig ledningen.
– Vi nötte på och trodde hela tiden på det, säger tvåmålskytten Oscar Wikblad.

25 minuters spel återstod. Edsbyn låg under med 7–5 när Sandviken träffade stolpen.

Men istället för att gästerna skulle stänga matchen kom istället Edsbyn allt närmare. Därefter gjorde hemmalaget fem raka mål påhejade av en allt mer entusiastisk publik.

– Det var blandande känslor hela matchen. Det svängde minst sagt väldigt mycket. Och det kändes som att det blev mål hela tiden. Ett tag var vi irriterade på att vi släppte in för många, säger Oscar Wikblad.

LÄS MER: Saik-tränaren efter försvarskollapsen: "Vi får åka hem och skämmas"

Och den 19-årige anfallstalangen var en av många hemmalirare som stod i centrum när Edsbyn vände och vann med 10–7.

Wikblad satte två mycket viktiga mål. Först var det reduceringen fram till 4–5 med bara tio sekunder kvar till halvtidsvilan.

– Hasse (Andersson) lyfte in bollen i straffområdet och därefter fick jag ner den till Tommi (Määttä). När jag sedan fick den tillbaka igen blev jag ganska fri.

Målet kom bara 57 sekunder efter att Erik Pettersson givit Sandviken ledningen med 5–3.

Wikblads andra fullträff betydde 8–7 i den 78:e minuten. Det var också första gången som Edsbyn var i ledningen under den minst sagt svängiga och målrika matchen.

– Det var otroligt skönt. Det var också med lite flyt. Men alla mål räknas. (Martin) Frid slog in bollen som jag lyckades styra mot mål och sen studsade den sakta in.

Det var Edsbyns kraftiga offensiv som till slut avgjorde. Halvan Hans Andersson och mittfältaren Martin Frid (två mål och en assist) hade klubban med i många anfall. Och Mattias Hammarström svarade för andra matchen i rad för tre mål.

– Vi hade tur som hängde kvar i matchen. Vi var inte så nöjda med defensiven efter första. I halvtid pratade vi om att vi måste skärpa oss, säger han.

LÄS MER: Hammarströms skytte räddade blekt Edsbyn: "Det kör ihop sig för oss"

Edsbyn kom till spel utan lagkaptenen och anfallaren Jonas Edling som var sjuk. Men det hindrade inför Edsbyn från att ta den tredje raka segern och Hammarström tror att det kommer att betyda mycket för självförtroendet framöver.

– Det var viktigt för oss. Vi hade en liten seg inledning på säsongen. Men nu är vi på banan igen.

Redan på fredag väntar nästa match för Edsbyn mot Broberg på Hällåsen i Söderhamn.

– Det är en jättetuff match. Vi brukar ha det svårt där, men vi får sätta en ny plan att följa, säger Hammarström.

MATCHFAKTA

Elitserien

Edsbyn–Sandviken 10–7 (4–5)

Målen: 0–1 (10) Daniel Mossberg, hörna (Hannes Edlund), 0–2 (15) Erik Pettersson (Alan Dzhusoev), 1–2 (23) Tuomas Määttä (Daniel Burvall Jonsson), 1–3 (27) Erik Pettersson (Alan Dzhusoev), 2–3 (29) Mattias Hammarström, hörna (Joel Edling), 2–4 (29) Linus Forslund (Ted Haraldsson), 3–4 (36) Daniel Liw (Daniel Burvall Jonsson), 3–5 (47) Erik Pettersson,(Alan Dzhusoev), 4–5 (48) Oscar Wikblad (Tommi Määttä), 4–6 (64) Erik Pettersson, straff, 5–6 (65) Martin Frid (Tuomas Määttä), 5–7 (66) Dennis Henriksen (Daniel Mossberg), 6–7(73) Mattias Hammarström (Hans Andersson), 7–7 (76) Mattias Hammarström (Daniel Liw), 8–7 (78) Oscar Wikblad (Martin Frid), 9–7 (87) Joel Edling (Hans Andersson), 10–7 (87) Martin Frid (Daniel Burvall Jonsson),

Hörnor: 9–5 (3–3).

Utvisningsminuter: 20–10.

Domare: Mikael Hillerius.

Publik: 1 133.

LÄS MER: Så gick Edsbyn–Sandviken minut för minut.