Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Willhelmssons sista match som junior – då ska han leda Edsbyn till andra raka SM-guldet

Joel Willhelmsson är en av Edsbyns nyckelspelare när P20-laget jagar andra raka SM-guldet på Tele 2 Arena.
Och för anfallaren blir det en speciell match på många sätt.
– Det är sista matchen med gänget och jag vill att det blir ett snyggt avslut, säger 20-åringen.

Joel WIlhelmsson är utan tvekan en av påläggskalvarna i Edsbyn. Förra säsongen blev det en del matcher med a-laget – och den här säsongen nio stycken med SM-finalisten.

Ett upplägg som varit helt perfekt menar den nyss fyllde 20-åringen.

– Jag är nöjd med de chanser jag fått i a-laget, de gånger man får vara med är det bara att göra det man kan, det har varit en bra kombination tycker jag. Man får komma upp och känna på det lite och sedan vara med "sitt" lag. Det är bara nyttigt. Och när man väl är med så får man spela mycket, man vet att tränarna ger en chansen, säger Joel Willhelmsson, som i år är inne på sitt sista år som juniorspelare.

Därför blir finalen på fredag extra speciell. Inte bara på grund av matchens dignitet och Edsbyns chans att försvara guldet från 2016.

– Det skulle vara otroligt häftigt att vinna ett till guld, riktigt skoj. Det är sista matchen med gänget för mig, sen är jag för gammal. Man vill få ett snyggt avslut. Det är en rolig match med mycket folk och intresse runt om. Det går att njuta lite, säger han.

I grundserien slutade Vetlanda som segrare och Edsbyn kom trea bakom Sandviken. Edsbyn tg sig till final via seger mot Västerås – där just Willhelmsson satte ett stort avtryck i den andra matchen (9–6) med sju mål.

– Jag skulle vilja säga att de är favoriter, men vi är nog rätt jämna som lag. De vann ju serien , men nu är det ju bara en match. Det är ju Martin Landström vi får hålla ett extra öga på, men jobbar vi hårt i vår deff så ska vi kunna ta honom också, säger Joel Willhelmsson.

För de som inte har full koll på er, hur bra är årets upplaga av P20-laget?

– Vi har ju ett gäng som nosar på elitserien, vi har gått väldigt framåt i år som lag och även individuellt. Det har varit ett roligt år, det har gått bra för mig och jag har väl gjort de mål jag ska göra. Och en massa i sista semin då det mesta satt.

Vad är det för typ av bandy ni bjuder på?

– Vi är inne lite på samma som a-laget, men det är ju egna detaljer i vårt spel som skiljer. I P20 är det nog mer full fart framåt, det blir som det blir där lite mer. Vi rycks med och går på känsla lite mer än i a-laget kanske.

Förutom dig själv, vilka nyckelspelare måste leverera i finalen mot Vetlanda?

– Hampus LIndén i målet är viktig och även Matteus Liw och Markus Persson och Filip Ljus. Det är väl vi som varit med i a-laget en del, kliver vi fram så blir vi riktigt bra. Vi har ett bra lag över hela linjen och är alla på gång så är vi också riktigt bra.

Edsbyn åkte ner till Stockholm på torsdagen för en kvällsträning på finalarenan. 19:00 på fredag avgörs matchen mot Vetlanda – som även sänds här på Bandypuls.