Torsdag 26 april
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollnäs plockar upp talanger: "Får en härlig mix"

Lagkaptenen Andreas Westh talade nyligen om vikten av en generationsväxling i Bollnäs. Nu meddelar klubben att man plockar upp fem spelare från inslussningslaget Snoddas.

Annons

Divsion 1-laget Snoddas bildades för ett par år som ett mellansteg mellan juniorlaget och Bollnäs A-lag. Till nästa säsong väljer nu klubben att plocka upp Jens Lindgren och Jonathan Andersson till A-laget igen. Från juniorsidan lyfter man upp Philip Flodstam, Philip Åström och Oskar Westh.

Även Jesper Larsson återvänder till klubben från sin utlåning från Ljusdal.

– Det blir spännande att följa dessa spelare under nästa säsong då vi får en härlig mix av äldre, erfarna spelare tillsammans med en handfull unga hungriga egna produkter, skriver klubben på sin hemsida.

Bollnäsveteranen Andreas Westh skrev nyligen på ett treårskontrakt med Bollnäs och talade då om hur viktigt det är att klubben genomför en generationsväxling.

– Truppen är bra, vi har ett bra lag. Sedan vill man alltid ha mer, men samtidigt ska vi ge de yngre spelarna utrymme. Att se yngre spelare komma in i laget, det får en gammal gubbe energi av. Ju bättre laget är, desto lättare ska det vara att komma in och få speltid. Med så rutinerade spelare ska det kunna gå att göra den växlingen. Klubben står i ett väldigt viktigt skede för att lotsa in nya spelare, sa Westh.

Mer läsning