Lördag 21 april
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Forslunds tur att briljera när SAIK tog greppet om SM-kvartsfinalen

/
  • Linus Forslund blev tremålsskytt när SAIK vann mot Hammarby med 8–4 i den första SM-kvartsfinalen.

Det där klyschiga att med en storstjärna skadad så blir det andra som får kliva fram har aldrig stämt så bra som i Göransson Arena.
Christoffer Edlund var hjärnskakad och satt på sidan om när SAIK mötte Hammarby när SM-kvartsfinalen startade.
– Äh, det kändes bara bra från start. Och så hade jag maxutdelning där i första halvlek, sa Linus Forslund efter 8–4-segern.

Annons

SE ÄVEN: Stisse Åberg: "Luckan efter Edlund fylldes med Forslunds fyrverkeri."

För det här var hans eftermiddag. Klart att alla lag skulle sakna en världsstjärna som skytteligavinnaren Edlund – men de drygt 1500 på läktaren behövde inte alls sucka och leta efter den 21:an på isen.

Med nummer 39 på tröjan tog 27-åringen över och stänkte in tre kassar som Edlund baske mig inte kunde ha gjort ett dugg bättre. Tre mål där det inte bara var skridskoåkaren och finliraren som fick plats – här snackar vi om storskytten. Något oväntat...

– Nja, det finns väl dom i laget som skjuter både bättre och hårdare än mig. Men ibland är det läge att testa och då kan väl ett och annat skott slinka in också, sa Linus vars tre mål före paus bäddade för SAIK-ledningen med 4–2.

Speciellt hans tredje mål var betydelsefullt då Hammarby var på väg in i matchen efter två snabba reduceringar.

– Vi fick ju en flygande start med 3–0 och spelade riktigt bra. Sedan fick väl dom energi av sina mål och då kom fyran riktigt lämpligt och gjorde att vi hade ett bra utgångsläge i pausen.

Men att han fick mer utrymme nu när Edlund saknades ville han inte riktigt hålla med om. Framgången och målskyttet berodde mer på lagets spel och den egna inställningen.

– Klart man tänder till extra mycket nu när det är slutspel. Det här är ju det roligaste som finns och det man har längtat till efter hela långa grundserien. Det kändes som gamla hederliga SAIK igen där vi ju är ett energilag och fick precis med oss det tryck och den fart vi letat efter tidigare.

Men han vet också att 8–4 och 1–0 i matcher bara är en start på det hela om SAIK ska ta sig hela vägen fram i slutspelet.

– Det blir något annat på Zinkensdamm på tisdag. Men visst är det bra att ha tagit första matchen och ha det att gå på, avslutade SAIK:s stora lirare den här matchen.

Och förresten gjorde ju Edlund ett mål också...

– Mitt allra första någonsin med A-laget. Och grabbarna sa precis här inne efteråt att varför göra premiärmålet i vanligt seriespel när man kan göra det i en kvartsfinal, skrattade 18-åriga Hannes Edlund som fått en del istid i en del matcher i vinter.

Glad blev han i alla fall när Mossberg placerade fram bollen och den egna SAIK-produkten gled fram, höll inne skotten och satte den lågt vid ena stolpen fram till 6–3.

– Jag försökte bara göra som i juniorlaget och sätta bollen på mål. Det var bara vild glädje efteråt.

Han kommer från de egna leden och är inte släkt med sin namne Christoffer Edlund. Men han tar gärna emot goda råd från honom. Edlund senior fanns med runt SAIK-laget och ska snart vara tillbaka i spel igen också.

– Han sa i pausvilan att det är bara att fortsätta och åka skridskor och försöka så kommer utdelningen. Det gjorde det ju också. Det är bara grymt att få vara här och träna och spela med alla världsstjärnor. Jag lär mig jättemycket.

Det syntes när han iskallt gjorde sitt första – men säkert inte det sista målet i sin elitbandykarriär.

LÄS OCKSÅ: Willes efter Hammarbys förlust: "Vi hoppas på riktigt skitväder på tisdag – då vänder vi det här"

Mer läsning