Torsdag 26 april
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart: Ari Holopainen blir ny tränare i IFK Vänersborg

Ari Holopainen är klar som huvudtränare i IFK Vänersborg.
Det bekräftade klubben tidigt på torsdagen.
– Genom Ari får vi en långsiktig lösning som är viktig för kontinuiteten, säger spelaransvarig Tommy Hjert.

Annons

Redan förra veckan blev det officiellt att IFK Vänersborg hade kontaktat Ari Holopainen för tränaruppdraget i klubben. Nu är det klart att det blir finländaren som tar över efter Magnus Nordin och Anders Uhlin. Det bekräftar Vänersborg på sin hemsida. Avtalet sträcker sig över tre år.

– Jag är otroligt sugen på uppdraget och ser fram emot att få starta igång. IFK som förening har de senaste säsongerna blivit ett stabilt slutspelslag, säger Ari Holopainen.

– Jag vill vara med och bidra till att man nu kan höja sig ytterligare snäpp och konkurrera ordentligt med de bästa lagen.

LÄS ÄVEN: Lomanov vill ha svar från styrelsen – och väljer mellan Vänersborg och Jenisej

Ari Holopainen kommer närmast från Gripen Trollhättan. Där bröt han sitt avtal efter att klubben misslyckats totalt i elitseriekvalet. Nu blir det i stället Vänersborg där han i början av 2000-talet gjorde tre säsonger som aktiv.

Tommy Hjert är nöjd över rekryteringen.

– IFK Vänersborgs satsning fortsätter. Genom Ari får vi en långsiktig lösning som är viktig för kontinuiteten, säger han till klubbens hemsida.

LÄS ÄVEN: Vänersborgs säsong är över – Nordin om turbulensen: "Vi har tagit obekväma beslut" (Plus)

Ari Holopainen, som var med när Finland tog sitt historiska VM-guld 2004, bor i Lidköping och kommer till en början att pendla till Vänersborg.

Förutom den senaste säsongen i Gripen Trollhättan har 48-åringen tidigare tränat Villa Lidköping i fem säsonger och Kungälv i tre säsonger.

Mer läsning